Instagram Hesabı Şikayet (Spam) İle Kapanır?


Instagram hesapları nasıl şikayet edilir kısmına geçmeden önce Instagram hakkında biraz bilgi verelim. Hesap ve post şikayetleri nasıl işliyor bunu anlatalım, sonrasında Instagram da hesap şikayet etme aşamalarını adım adım gösterelim.
Öncelikle, uzun zamandır sosyal medya piyasasına hakim olan Facebook’un Instagramında sahibi olduğunu bilmenizi isterim. Facebook’tan aldığı güç ile tüm dünyada en çok kullanılan fotoğraf ve hikaye paylaşma platformu olan Instagram ile ilgili birçok detay bulunmaktadır. Facebook’ta elde edilen tecrübeler, şikayet mekanizmasının gelişmesi vb. vb.
Bu sebeple firma bu konuya daha öncedende hakim olduğu için Instagramda bu konuyu daha da ileri seviyeye taşımış. Ancak yinede son zamanlarda Instagram kaç kişi spam atarsa kapanır veya kaç şikayetle Instagram kapanır gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlanmıştır. Spam aynı zamanda şikayet anlamına gelir. Instagram üzerinden yapılan bazı paylaşımlar zararlı kabul edildiği için platform üzerinden yapılacak şikayetlerle beraber hesabın ya da sayfanın kapatılması mümkündür. Yazımızın devamında bu konunun tüm detaylarını sizlerle paylaşıyor olacağız.

Not : Aşağıdaki yazılara geçmeden önce şunu söylemek isteriz ki, Instagram çok iyi bir şikayet mekanizmasına sahip olup, sadece bu mekanizmayı doğru amaçla kullanmak isteyenler için yararlı olacak bir sistemdir. Dolayısıyla, boşu boşuna bir şikayet ile hesapları kapattıramayacağınızın bilincinde olarak Instagram hesap spam ve şikayeti ile ilgili yazımızı okumanızı öneririz.

Instagram Spam Şikayetleri

instagram hesap spamlatma

Spam hesaplar sahte yani gerçek olmayan hesap demektir. Sizi rahatsız eden hesapları şikayet edebileceğiniz bu platformda hızlıca sayfaların incelenmesi gerekebilir. Ancak bu süreçte birçok kişinin aynı hesabı şikayet etmesi gerekir. Instagram’da hesap spamlatma yapacaksanız birden fazla kişiyle aynı gün şikayet etmeniz uygun olacaktır. Üstelik günümüzde bazı bireyler sevmediği sayfaları veya kendine rakip gördüğü hesapları çok sayıda arkadaşıyla şikayet ederek incelemeye aldırmaktadır.

Instagram Hesabı Spam İle Kapatma

Bu süreçte bilmeniz gereken bazı detaylar da bulunuyor. Spam şikayetinin bildirilmesi ve hesabın tamamen kapatılması için 3 altın kural yer almaktadır. Eğer şikayet ettiğiniz hesap birini taklit ediyorsa yani sahte ise, Instagram’da bulunmaması gereken bir ya da daha çok içerik barındırıyorsa ve kullanıcı 13 yaşından küçükse hesap kapatılacaktır. Ayrıca Instagram şikayet ederek hesap kapattırma yapmak isteyenlerin yazımızın devamını takip etmesi gerekmektedir.

Instagram da Şikayet ve Kural İhlali

Milyonlarca kullanıcısı olan Instagram’da başta telif hakkı olmak üzere dil, din, ırk ve +18 gibi konularda hassasiyete neden olan içerikler paylaşmak yasaktır. Bunun dışında dolandırıcılık amaçlı açılan sayfaların da şikayet edilmesi durumunda kapatılacağı unutulmamalıdır. Üstelik bu konularda sadece 1 kişinin bile şikayet bildirimi oluşturması, hesabın kapanmasını sağlayabilir.

instagram şikayet

Platform yönetimi genelde kullanım ihlali yapan hesapları kapatmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. Hesap kapatma süreli olabileceği gibi sınırsızda olabilir. Birinci ihlalin ardından kurallara uymamaya devam edilirse hesap süresiz kapatılır. Dolayısıyla şikayet mekanizmasında birden fazla şikayet sebebiyle hesabın şikayet edilmesi, şikayet sürecini hızlandırır. Bu sebeple, sizin 10 farklı şekilde şikayet etmeniz değilde 10 farklı kişinin 10 farklı şekilde karşı tarafı şikayet etmesi daha etkili olacaktır. Özet olarak Instagram hesabını kaç kişi spamlarsa kapanır sorusunun yanıtı her zaman birden fazla olmalıdır. Şikayet bildirimi oluştururken yönetimin dikkatini çekebilecek bir açıklama yapmanız tavsiye ediliyor. Zaten bir hesap hakkında yoğun bir şikayet yapılmışsa hızlıca aksiyon alınabiliyor. 10-15 kişinin aynı anda şikayet ettiği bir hesabın kolayca kapanabileceği unutulmamalıdır. Yine de bu sorunun net bir yanıtı yoktur. Şikayet edilen hesapta yasa dışı bir durum söz konusuyla tek bir şikayette kaldırılacağı da bilinmelidir. Kullanıcılar bu süreçte gereksiz şikayet yapmaktan kaçınmalıdır.

Instagram da Hesap Nasıl Şikayet Edilir ?

Aşağıda Instagram hesapları nasıl şikayet edilir detaylıca anlattık. Takıldığınız konu olursa yorum kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.

  • Öncelikle Instagram’da şikayet edeceğimiz hesabın profiline girelim.
  • Ardından sağ üst köşedeki üç noktaya kısmına tıklayalım.
  • Açılan alanda Şikayet et… kısmına tıklayalım.
  • Spam kısmı daha çok, boş anlamsız içerik üreten hesaplar ve sürekli başka sayfalardan çalınan içerikleri yayınlayan hesaplar gibi birçok geniş anlamı vardır. Eğer o yöndeyse ilk kısımdan “Spam” seçeneğine tıklayın.
    Yok eğer sizin postlarınızı paylaşıyor, sizin resimlerinizi çalıyor ise veya yaşının küçük olduğunu düşünüyorsanız, “Uygunsuz kısmını seçelim. Ardından “Hesabı Şikayet Et” kısmına tıklayalım ve nedeni seçerek devam edelim.
    Eğer 13 yaşından küçük olduğunu düşünüyorsanız sizi form doldurmanız için başka bir sayfaya yönlendirecektir. Bu formlar çok dikkate alınmaktadır.

Instagram Postları (İçerikleri) Nasıl Şikayet Edilir ?

Yukarıda Instagram da hesaplar nasıl şikayet edilir anlattık.
Sıra içeriklere geldi.. Peki Instagram postları nasıl şikayet edilir, hangi postları şikayet edebiliriz ya da postları şikayet edebilir miyiz ?

  • Şikayet etmek istediğiniz içeriği açın.
  • Sağ üst kısımda bulunan 3 noktaya tıklayın.
  • Doğru olmadığını düşündüğünüz bir paylaşımsa (çekiliş vs.) “Spam” seçeneğini işaretleyerek Instagram postunu şikayet edin.
    Eğer telif hakkı, çıplaklık, taciz, nefret, şiddet, intihar, yasadışı paylaşım, dolandırıcılık veya yanlış bilgi olduğunu düşünüyorsanız “Uygunsuz” kısmını işaretleyip seçenekleri devam ettirin.

Instagram ile ilgili bir diğer yazımız olan priv hesap isimleri yazımızı okumak isterseniz, linke tıklayabilirsiniz.


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir