Lol Kaç Gb – 2023


Son zamanların en çok tercih edilen oyunlarından olan Lol için bazı araştırmalar yapılıyor. Özellikle de oyuna yeni başlamak isteyenler LoL sistem gereksinimleri konusunda merakını gidermek istiyor. Aynı durum 2023 yılında LoL kaç gb ya da lol kaç gb yer kaplar soruları için de geçerlidir. Şimdi 2023 yılı için League of Legends minimum kaç gb sorusunun yanıtlarını paylaşıyor olacağız. Ancak bu bilgilerden önce lol hakkında da bazı detayları sunmamızın faydası olacağını düşünüyorum. Dilerseniz bu kısımları atlayıp, yazının sonuna giderek sadece o bölümüde okuyabilirsiniz.

Açılımı League of Legends olan LoL oyunu yıllardır milyonlarca kullanıcısıyla harika bir deneyim sunan oyunlardan biridir. Türkçe’de karşılığı ‘Efsaneler Ligi’ olan LoL online olarak oynanmaktadır. Küresel bir boyutta olduğu için aslında e-spor organizasyonu şeklinde de adlandırılabilir. Hareketli bir oyun olmakla beraber ciddi rekabet içerir. Stratejik bir oyundur ve oyun içinde yeni olanların derecesini yükseltmesi gerekir. Sistem olarak incelendiğinde Dota’dan farklıdır. Çünkü oyun elemanları ve içeriği bağımsızdır.

lol kaç gb

LoL Nasıl Oynanır?

Rekabet içerikli bir oyun olan LoL için öncelikle takım çalışmasına ayak uydurmanız gerekiyor. Çünkü oyunda statik ve durağan pek çok olgu vardır. Elbette değişken unsurları dikkate alarak kendi stratejinizi belirlemeniz gerekiyor. Merkez yapı, kuleler, canavarlar ve minyonlardan oluşan bu oyunda her bir takım 5 kişiden oluşur ve 2 farklı grupta mücadele edilir. 3 ayrı koridor bulunan haritada kulelerin yıkılması için savaşılır. Gerçekten heyecan dolu bir oyun olan LOL aslında mobil olarak da tercih ediliyor.

LoL Sistem Gereksinimleri

Şimdi Lol kaç gb yer kaplar, sistem gereksinimleri nedir sorusuyla ilgili olarak genel olarak bilinmesi gerekenleri açıklayacağız. Öncelikle Win7 (64) bit ve üzeri bir işletim sistemine sahip olmanız şart. İşlemci ise en az Core 2 olmalıdır. RAM beklentisi oyunda 4GB ve üzeridir. Bu sayede sorunsuz bir şekilde oyuna devam edebilirsiniz. Ancak en önemli durum, Direct X9 sürümünün kurulmuş olmasıdır. Ekran kartları konusunda ise AMD Radeon HD 3870 ve Nvidia GeForce GT 8800 ve üzerindeki ekran kartlarıyla rahatlıkla oynayabilirsiniz.

League Of Legends Kaç Gb ?

lol kaç gb yer kaplar
LoL Kaç Gb ? Cevap : Minimum 10.5 Maksimum 16 GB

Şimdi de lol kaç gb indiriyor sorusunun yanıtlarını aktarmaya başlayalım. Kurulum için ilk başta 70 mb civarında bir exe indirilmektedir. Daha sonra exe dosyasının çalışmasıyla 10.5 GB kurulum gerçekleştirmektedir. Dolayısıyla minimum 10.5 GB – 11 GB alana ihtiyacınız vardır. Lakin, LoL sürekli güncelleme alan bir oyundur. Bu sebeple güncellemelerle oyunun boyutu artmaktadır. Bu güncellemelerle oyun boyutu 16 GB’a kadar çıkabilmektedir. Yani lol kaç gb sorusunun yanıtı minimum 11 GB, maksimum 16 GB’dir. Oyun severler şunu da unutmamalıdır, bu veriler oyuna ek yüklediğiniz programların (resim alma kostüm vs.) dışındadır. Daha sonra aldığınız ekran görünleri vb. şeylerle LoL kaç gb diye baktığınızda çok fazla olduğunu görürseniz bu kısımları kontrol edebilirsiniz. Son olarak, eğer oyunu silip baştan kurarsanız 11-12 GB boyutuna düşecektir.


0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir